Skip links

Frica de a construi (și cum să o depășim) – partea II

Share

Ca arhitecți, suntem conștienți de influența nevăzută a spațiului în care locuim asupra emoțiilor și stărilor noastre. Misiunea noastră este de a crea acel sentiment de „acasă”, care să ofere siguranță și să aline grijile cotidiene.

Încă de când suntem mici ne lovim de frică; frica de necunoscut, frica de înălțimi, frica de spații înguste, dar cum se regăsesc acestea și în arhitectură?

Frica este un răspuns la necunoscut. Uneori poate fi o frică neîntemeiată, care se întâmplă doar în mintea fiecăruia, cauzată de un miros, de un obiect, sau de spațiul în care trăim.

Suntem oameni și avem emoții, iar frica este acel fragment al spectrului emoțional care ne poate împietri în indecizie.

Așadar, cum o putem controla?

Una dintre fricile cel mai des întâlnite este aceea de a eșua, mai ales în decizii importante, cum ar fi construirea unei case. Știm că poate fi copleșitor când vă gândiți să începeți acest proces, însă cea mai bună soluție este să luați lucrurile pas cu pas.

O variantă ar fi sa va alegeti o locuinta temporara, unde sa va incarcati bateriile in weekend, un loc retras, linistit, unde puteti evada din cotidian. In adancul sufletului toti ne dorim asta: sa petrecem clipe minunate cu familia si prietenii intr-un loc cu o semnificatie emotionala, o extensie a identitatii noastre.

Aici noi va putem fi de ajutor. Stim ca internetul este plin de o multitudine de solutii in acest domeniu, iar cu atatea variante poate fi coplesitor cand va ganditi sa incepeti acest proces.

Ceea ce noi urmarim este sa simplificam acest parcurs si sa fim cat mai transparenti cu tot procesul pe care il vom incepe impreuna.

  1. In primul rand putem incepe prin descrierea a ceea ce inseamna o casa de vacanta. In mod normal, aceasta este mai mica si mai aerisita decat o locuinta permanenta. Predomina zonele deschise cu terase indreptate spre un peisaj natural, mai putini pereti, livingul deschis si numeroase ferestre mari sunt cateva dintre caracteristicile unei case de vacanta (insertie poza). Aceste aspecte va fac sa va simtiti confortabili si relaxati, inducandu-va o stare de liniste, fie ca este o casa la munte, sau la mare.
  2. Un alt factor important ar fi amenajarea unui spatiu exterior. Fiind o locuinta de vacanta, veti petrece mult timp si in afara acesteia, mai ales in perioadele claduroase, astfel, o zona special amenajata, fie ca este o zona de facut gratar, sau o zona semi-ingropata unde va puteti retrage cu prietenii seara, in jurul unui foc de tabara, reprezinta un factor de care trebuie sa tineti cont.
  3. Dupa ce v-ati gandit la toate aceste aspecte si ati ales un model care va place, puteti incepe procesul de construire. Voi trebuie sa aveti doar terenul si modelul, iar de aici ne ocupam noi, de la autorizare pana la implementare.

Stim ca a ridica o casa nu este usor, fie ea de vacanta sau permanenta, fara indoiala va veti confrunta cu provocari pe parcursul acestui drum, dar este o calatorie care merita sa o faceti.

Echipa noastra este aici pentru a va usura acest proces si a va ghida cat mai rapid si eficient spre rezultatul dorit

 

Leave a comment

Pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe Hauzn.ro, utilizăm Google Analytics și colectăm date prin formularele de contact. Nu folosim datele în scopuri de marketing. Continuând, sunteți de acord. Pentru mai multe detalii, consultați Politica noastră de Confidențialitate.
Explore
Drag