Skip links

Frica de a construi (si cum o depasim) – Partea I

Share

Încă din copilărie, cu toții ne-am imaginat casa visurilor. Am desenat-o cu creta pe asfalt, în Paint, sau pur și simplu am visat la ea cu ochii deschiși. Din păcate, cu timpul, ingenuitatea acestor dorințe se pierde pe măsură ce devenim adulți și dispunem, întru-un final, de resursele financiare pentru a ne realiza visele. Intervine teama de a construi și a da greș.

Durata și costurile construcției casei

Principalele frici, atunci când ne gândim să construim o casă, sunt de obicei legate de timp și costuri.
Să începem cu intervalul de timp. Știm cu toții ca ridicarea unei case necesită mult mai mult timp decât achiziționarea uneia deja construită.

În consecință, ne aflăm în fața primului compromis pe care trebuie să îl facem:
Fie negociem visul nostru pe niște speranțe:
– că vom avea o curte de care să ne bucurăm vara
– că vecinii vor fi înțelegători
– că locuința nu are vicii ascunse
– că nu sunt infiltrații care sa conducă la mucegai
– că va rezista în timp
– că nu va necesita noi investiții
– și multe altele, specifice fiecăruia;
Fie ne asumăm că următorii 2-3 ani din viață îi vom dedica acestui demers, cu toate riscurile care vin la pachet cu aceasta decizie. Așadar, când avem în față un orizont de timp care se desfășoară pe 2-3 ani, adesea chiar mai mult, întrebările și temerile încep să apară.

Presiunea acestei decizii este imensă iar noi, ca arhitecți, o înțelegem foarte bine.
Hauzn își propune să rezolve această problemă prin conectarea logică a etapelor și reducerea riscurilor, începând cu:
– planurile de arhitectură
– structură
– instalații
– detalii de execuție
– vizualizare 3D
– fișe tehnice
– liste de cantități
– asistență tehnică pe tot parcursul execuției și dării în folosință.

Alegând unul dintre proiectele noastre, toate întrebările legate de rezistență, siguranță în exploatare, economie de energie, buget, își vor afla răspunsurile pe loc.
Și, cel mai important, prin alegerea unei locuințe prefabricate, de la turnarea fundației până în momentul când vă veți muta în noua casă, veți număra timpul în săptămâni, nu în ani.

Bugetul și alegerea echipei potrivite

În ceea ce privește temerile legate de partea financiară, ele sunt justificate și întărite de cazuri auzite de la prieteni, vecini, în care locuința a ajuns să coste dublu față de estimările inițiale.
Cauzele sunt numeroase și alimentate de greșeli sau evenimente neprevăzute, care apar inevitabil în proiecte în care sunt implicate multe echipe și specialiști pe domenii distincte.

Cum ne putem proteja de aceste costuri suplimentare?
Printr-un management de proiect care gestionează bugetul cu atenție, comunică eficient pe tot parcursul proiectului și concentrează toate eforturile într-o singură echipă de design&build.

Încrederea este esențială în acest proces, fiind greu de obținut și mai greu de menținut.
Vă sfătuim să vă alegeți o echipă căreia să îi acordați încrederea de a coordona tot procesul de realizare al locuinței. Astfel, vă puteți continua viața și activitatea de zi cu zi, iar tranziția în noua casă o veți face cu multă usurință.

De asemenea, din punct de vedere constructiv, prin utilizarea panourilor SIP (Panouri Structurale Izolate) costurile se pot reduce cu până la 30% față de metodele tradiționale de construcție. Pe lângă avantajul costurilor inițiale reduse, tehnologia SIP este utilizată adesea în cele mai dificile climate, cu rezultate remarcabile din punct de vedere al eficienței energetice.

Acolo unde este dificil de ajuns cu utilaje de mari dimensiuni, unde forța de muncă specializată lipsește, resursele sunt limitate și cerințele ridicate sau pur și simplu vă doriți să construiți rapid, eficient și de calitate, locuințele prefabricate sunt cea mai bună soluție din punct de vedere financiar.

Înstrumentul care vă ajută să vă îndepliniți visul

În ajutorul dumneavoastră, am venit cu un instrument care sa vă ajute în îndepărtarea fricii de a construi locuința pe o visați din copilărie – vizitați-l aici.

Leave a comment

Pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe Hauzn.ro, utilizăm Google Analytics și colectăm date prin formularele de contact. Nu folosim datele în scopuri de marketing. Continuând, sunteți de acord. Pentru mai multe detalii, consultați Politica noastră de Confidențialitate.
Explore
Drag