Skip links

O casă cu sobă și șopron

Inspirată de cabanele răsfirate pe drumurile de munte, „Casa cu sobă și șopron” este gândită pentru cei hoinari, cu spirit de aventură, care se retrag adesea în natură. În inima munților sau la marginea pădurii, acest adăpost se profilează echilibrat în peisaj, ca o mărturie discretă a prezenței umane.

Exteriorul auster, îmbrăcat în lemn ars și tablă fălțuită, justifică și sporește, prin materialitate, culoare și texturi, contextul în care se înserează. În contrast cu exteriorul rece, atmosfera interiorului este una caldă, adăpostind un spațiu de zi amplu, dezvoltat pe dublă înălțime, care comunică cu bucătăria mică, însă utilată adecvat nevoilor zilnice, și un loc de luat masa încăpător chiar și pentru musafiri. În holul de intrare se află baia, complet utilată, și, de asemenea, o depozitare ascunsă sub scara care urcă la mansardă, unde este amplasată zona de dormit.

Acest spațiu este închis aproape total față de exterior, cu care comunică doar prin fereastra de mansardă, invitând la contemplare, odihnă și relaxare. În fața cabanei, în directă legătură cu zona de zi, se dezvoltă o terasă deschisă, care prelungește firesc spațiul de locuit către exterior printr-o fereastră generoasă. Șopronul este ascuns în spatele casei și adăpostește, pe lângă lemne de foc și uneltele gospodărești, ansamblul instalațiilor ce alimentează casa cu energie. Pe înserat, tot spațiul interior se curbează în jurul sobei care încălzește întreaga locuință, sincronizând ceasul biologic cu ciclul natural de zi-noapte.

„Casa cu sobă și șopron” este ideală pentru cei care își doresc o cabană liniștită și confortabilă în natură, pe care o pot lăsa în siguranță și o vor regăsi de fiecare dată la fel, ca un loc drag din copilărie.

Suprafață utilă

x

Număr dormitoare

x

Sisteme de eficienta energetică

x

Nivel de performanță energetică

x

Preț

x

V-ar mai putea plăcea

Pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe Hauzn.ro, utilizăm Google Analytics și colectăm date prin formularele de contact. Nu folosim datele în scopuri de marketing. Continuând, sunteți de acord. Pentru mai multe detalii, consultați Politica noastră de Confidențialitate.
Explore
Drag